Meevliegen

Zin om eens een keertje mee te vliegen?
Onze piloten bezorgen je een onvergetelijke ervaring!

Ga naar onze ‘Yes you can fly pagina’http://www.vlaamsezweefvliegacademie.be/youcanfly
Bij ons kan je genieten van een schitterende introductievlucht. Deze vlucht is je eerste kennismaking met het zweefvliegen. Je zal samen met één van onze zweefpiloten meevliegen in een moderne tweezitter. Eerst wordt je opgetrokken met een motorvliegtuig tot een hoogte van 500 meter, waarna de piloot het zweefvliegtuig ontkoppelt om samen een onvergetelijk moment te beleven. Wel spannend, vind je niet? Kijk zeker ook naar de starterskaart of onze stages!
Wat kost een introductievlucht?
Bij de Vlaamse Zweefvlieg Academie kan je een introductievlucht boeken en zo kennismaken met het zweefvliegen, maar ook met onze club. Je kan een introductievlucht maken voor een bedrag van 60 euro.
Hoe lang duurt zo'n introductievlucht?
De duur van de vlucht hangt uiteraard af van het weer. Meestal duurt een introductievlucht niet langer dan 25 minuten. Het is mogelijk om meerdere vluchten per dag te maken. Dan krijg je een zogenaamde VIP-behandeling met meer uitleg, en wie weet neem je het wel eens even over van de piloot!
Hoe kan ik een vlucht boeken?
Via het contactformulier onderaan op de website kan je ons contacteren om een introductievlucht te boeken. Deze vluchten worden enkel georganiseerd in de voormiddag tot 13u. Geef ook even door welke weekends je vrij bent, en of je een Bongo bon ‘avontuur’ hebt. Klik op onderstaande knop om meteen een vlucht te boeken.
Boek introductievlucht
De starterskaart is de perfecte voorbereiding op jouw opleiding bij de Vlaamse Zweefvlieg Academie. Je zal tijdens vijf lesvluchten meer inzicht krijgen op de belangrijkste facetten van de opleiding.

de instrumenten
de besturing
de start
de landing
het thermiekvliegen

Een starterskaart kost 250 euro en indien je nog geen 25 bent, maar 200 euro. Nog interessanter is wanneer je nadien besluit om de opleiding te volgen, want dan je geniet je nog eens van 50 euro korting. Klaar om voor de eerste stappen? Laat het ons weten via het contactformulier onderaan de website.

Wij organiseren jaarlijks stageperiodes voor nieuwelingen. In deze stages leer je de beginselen van het zweefvliegen en krijg je al snel een paar technieken onder de knie. Deze stages vallen binnen de vakantieperiodes.

één week van de paasvakantie
de eerste twee volle weken van juli

Hoeveel vluchten je zal kunnen maken op deze stage hangt natuurlijk af van het weer. Wil je meer weten over deze stage of wil je al meteen inschrijven? Ga dan naar het contactformulier onderaan op de website.

  • “GLIDERS, SAIL PLANES, THEY’RE WONDERFUL FLYING MACHINES.
    IT’S THE CLOSEST YOU CAN COME TO BEING A BIRD.”

    - Neil Armstrong -
Luchtfoto
Luchtfoto
Luchtfoto
Luchtfoto
Luchtfoto